Kreipimasis į moksleivių tėvus

Gerbiami Tėveliai,

Nauji mokslo metai – jau visai čia pat. Artėjant Rugsėjo 1-ajai ir netylant kalboms apie hibridinį mokymą, Kaunas turi ambiciją sudaryti kuo palankesnes sąlygas vaikams sugrįžti į klases, mokytis kontaktiniu būdu.

Galimybė būti mokyklos suole ir tiesiogiai bendrauti su pedagogais neabejotinai užtikrins pilnavertiškesnį ugdymo procesą ir atitinkamai geresnius rezultatus.

Taigi skiepai nuo COVID-19 yra efektyviausias būdas apsaugoti save bei aplinkinius nuo sunkių koronaviruso sukeltos ligos padarinių. Tuo pačiu tai yra galimybė išvengti griežto karantino rudenį.

Dabar yra tinkamiausias metas pasiskiepyti, kad rudenį į mokyklas grįžtume turėdami susiformavusį imunitetą.

Vaikai nuo 12 iki 16 metų, lydimi vieno iš tėvų arba globėjų, gali pasiskiepyti be išankstinės registracijos bet kurią darbo dieną nuo 15 val. atvykę į Kauno vakcinavimo centrą (Kovo 11-osios g. 26, greta „Girstučio“ baseino).

Taipogi greitai ir patogiai pasiskiepyti galima mobiliojo vakcinavimo centro „vakcibusuose“, kurie visą savaitę kursuoja mieste. Tikslų autobusų maršrutą bei stovėjimo vietas rasite internete: svarbu.kaunas.lt.

Kiekvienas turime asmeninę nuomonę apie vakcinas ir turime gerbti visas nuomones. Argumentų, kodėl verta pasiskiepyti, turi ir sveikatos bei švietimo sričių specialistai. Kauno miesto savivaldybės administracija parengė vaizdo siužetą (vaizdo įrašas čia, YouTube nuoroda čia), kuriame savo įžvalgomis pasidalijo keturi pašnekovai:

  • LSMU Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas;
  • Kauno vakcinavimo centro koordinatorė Kristina Pociūtė;
  • LSMU gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys;
  • Kauno suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro vadovas, psichologas Tomas Lagūnavičius.

Mokyklos administracija